Skosztuj ciepłe imbirowe kuleczki, które przyrządza się w kilka minut! Dodatkowo, możesz wybrać wariant wegański.
Czego będziesz potrzebować:
- 3/4 szklanki mąki migdałowej
- 1/4 szklanki suchych niesłodzonych wiórek kokosa
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 szklanki cukru kokosowego
- 2 łyżki pokruszonych ziaren kakaowych
- 1 jajko LUB 1 łyżka mąki lnianej + 3 łyżki wody
- 1 1/2 łyżki oleju kokosowego
- 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
Jak to zrobić:
Blachę do pieczenia natłuść olejem kokosowym. Rozgrzej piekarnik do 190 °C. W małej misce wymieszaj wszystkie wyżej wymienione suche składniki. W drugiej misce wymieszaj jajka, olej kokosowy, wanilię i starty imbir. Połącz suche i mokre składniki – mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Za pomocą łyżki zrób kulki, umieść je na blasze i włóż do piekarnika, piecz przez 8-10 minut. Smacznego! Na dopełnienie imbirowej sielanki polecamy ciepły napój, czyli AMALAKI napój IMBIR