Mogę polecić Wasze produkty. Mam doświadczenie z różnymi rodzajami herbat, używałam też dwóch eliksirów, w tym na oczy. Obecnie biorę jeden na odporność i wciąż czeka na mnie eliksir do włosów. Te dwa wygrałem w waszym quizie :) Gorące napoje też są doskonałe. Nadal będę kupować wasze produkty. Życzę wielu sukcesów :)
Jestem lekarką w Pradze w Czechach. Pracuję w szpitalu uniwersyteckim. Dzięki firmie Everest Ayurveda miałam okazję zobaczyć niemal cudowne efekty, jakie w niektórych przypadkach mogą dać Wasze mieszanki ziół.
Przygotowanie gorących ajurwedyjskich napojów różni się od herbat ziołowych tym, że nie gotuje się ich, a jedynie zaparza. Zmielony proszek nazywany również "churna", spożywa się bezpośrednio w ciepłej cieczy. W przeciwieństwie do napojów instant, w których sztuczne dodatki rozpuszczają proszek przemieniając go w chemiczny roztwór; czyste mieszanki napojów Amalaki to 100% naturalnej jakości RAW, bez jakichkolwiek konserwantów czy sztucznych dodatków. Dlatego drobno zmielony proszek nigdy nie rozpuści się we wodzie. Najcenniejszą rzeczą w napoju jest zmielona mieszanka ziół, którą należy rozmieszać w ciepłej wodzie, dodać łyżeczkę miodu, a następnie wypić całą zawartość. Miód jest stosowany w ajurwedzie jako przewodnik dla ziół, które następnie lepiej wchłaniają się w tkankach organizmu.
Przygotowanie
Aby uzyskać zdrowy i smaczny napój, należy rozmieszać 1 łyżeczkę (ok. 2g) mielonego suszu w 250 ml ciepłej wody i dodać miodu według smaku oraz parę kropel soku cytrynowego. Opakowanie (100g) umożliwia przyrządzenie 50 porcji gorącego napoju. Mieszankę można również dodawać do koktajli i świeżych soków.
Zalecana dawka
2 - 3 porcje dziennie
Skład
liściokwiat garbnikowy, szparag
Waga
100 g mielonego suszu